Friese heldenFriese Helden

3 brouwerijen in Friesland die met hun bier de Friese geschiedenis uitdragen hebben elkaar gevonden met een ‘Friese Helden’ bierbox zodat jij je eigen held kunt trakteren!

Grutte Pier Brouwerij dankt zijn naam aan de heldhaftige verhalen van de vrijheidsstrijder en volksheld die rond 1517 Friesland beschermde tegen de Saksen en Hollanders. Pier Gerlofs Donia was zijn naam en door zijn reusachtige gestalte en een bovenmenselijke kracht werd hij Grutte Pier genoemd.

Brouwerij Redbad.
Het is ‘t jaar 680, Koning Redbad heerst over het Friese Rijk! Op dit stuit is Friesland op z’n grootst (Denemarken t/m Noord Frankrijk). Tot z’n dood in 719 heeft Redbad altijd op eigenzinnige wijze gestreden tegen de kerstening van Friesland.

Stadsbrouwerij Bonifatius.
De geschiedenis van het Dokkumer bier begint al in de vroege middeleeuwen. Na de dood in 754 van Bonifatius brouwden de monniken van de net gestichte Bonifatiusabdij op de Markt het Dokkumer bier. Na een roerige tijd stopte de laatste brouwerij in 1876. Na 140 jaar is het Bonifatiusbier weer terug in het centrum van Dokkum met een Micro Stadsbrouwerij.